MINNEORD OVER OVE EVJENTH RAMSKJÆR

Ove Evjenth Ramskjær døde 18. mars 2024.

Søndeled og Risør Historielag er takknemlig for den store innsatsen Ove har lagt ned for laget vårt. Ove stod på helt til det siste! Han ville ha med seg årsmøtet 23. februar 2024 på Hope. Der fikk vi høre om det store arbeidet som han og Kjell Pihlstrøm har lagt ned med intervjuene av kjente Risør profiler - 16 i tallet.

Ove har bidratt i vårt arbeid i Historielaget over tid, langt over det som kan forventes. I 2003 ble han medlem av lyd- og bildekomiteen. Fra 2009 ble han leder av denne viktige komiteen, og har siden hatt dette vervet helt fram til han døde. Ove ble også med i styret i Historielaget, først som varamedlem, deretter som styremedlem i 2006. Av Historielagets mange komiteer, var det imidlertid lyd- og bildekomitéen som lå Ove’s hjerte nærmest. Selv om dette arbeidet har vært hans lidenskap og store hobby, så er det ikke gitt at noen engasjerer seg slikt som Ove har gjort. Han har vært en solid og trofast støttespiller på pinsevandringene, årsmøtene og årbokutgivelsene. Sammen med de andre i lyd-og bildekomiteen har vi fått viktig historiske dokumentasjon for ettertiden. Ove er æresmedlem i Søndeled og Risør Historielag.

Ove sa en gang at han var glad for hver regnværsdag, for da hadde han en fin unnskyldning til å sette seg ned med filmer og bilder som skulle digitaliseres og arkiveres! Ove var en samarbeidets mann. Han var et «JA menneske».

Med Ove’s bortgang er en stor Risør patriot og lokalhistoriker gått bort.

Tusen takk til Reidun for at vi fikk bruke HENNES KJÆRE OVE i så mange sammenhenger!

I takknemlighet, fred over Ove’s gode minne!

For Søndeled og Risør Historielag

Thorvald A. Garthe