Kulturløypenett i Risør kommune

Søndeled og Risør Historielag har som et uttalt mål å etablere et nettverk av kulturløyper gjennom hele Risør kommune.

Med utgangspunkt i historielagets årlige pinsevandringene ønsker vi å formidle kunnskap om Søndeled og Risørs lokalhistorie for flere enn de som deltok på våre årlige pinsevandringger fra 1980 til i dag.

Vil du være med på dugnaden og delta i utvikling av neste kulturløype? Da ber vi deg ta kontakt med oss på e-post

 

 

 

 

 

 

Kulturløyper i Risør kommune

Styret i Søndeled og Risør Historielag har som mål å etablere et kulturløypenett gjennom Risør kommune. I menyen til venstre finner dere presentasjoner for de ulike kulturløypene med poster. Vi håper dere tar godt imot tilbudet og sier bare: God fornøyelse!

Planlagte løyper - vil du bli med på dugnaden?

Vi planlegger nå oppstart av to nye kulturløyper - fra Røed til Søndeled og fra Søndeled til Stifoss ved grensa til Gjerstad.

Vi søker kontakt med enkeltpersoner, samt lokale lag og velforeninger i de områdene kulturløypene skal dekke, og håper dere blir med på dugnaden.

Ta kontakt om du vil bli med!

Nr. 3: Sandneshalvøya kulturløype

Løypa ble etablert 2019 i nært samarbeid mellom Hope IL, OSS Vell og Søndeled og Risør Historielag, og med økonomisk støtte fra Sparebanken Sør og Aust-Agder Fylkeskommune. Løypa ble åpnet som del av pinsevandringen 10. juni 2019.

Beliggenhet:

Sandneshalvøya ligger syd for Sandnesfjorden, fra Hopestrand til Åkvåg og dekker et unikt friområde med mange lokale turstier som passer for alle aldre.

Nr. 2: Urheia Kulturløype

Kulturløypa i Urheia ble etablert i 2016 av Søndeled og Risør Historielag. Løypa er ikke lang i utstrekning, men har dessto flere lokaliteter hvor både gammel som ung kan utfolde seg i det naturskjønne friområdet Urheia.

Beliggenhet:

Kulturløypa dekker friområdet Urheia med de gamle tyske forsvarsverk hvor mye fremdeles er autentisk. Urheia ligger på høyden over Risør sentrum og nås både til fots og med bil. Hovedskilt med kart finnes ved inngangene på Krantoppen og Buviksbakken hvor det også er grei parkering. Det er etablert akebakke, badeplass og lysløype i området.

Nr. 1: Sørfjorden Kulturløype

Kulturløypa på Moen ble åpnet med stor festivitas av Fylkesmannen 7/6-2009. Løypa ble etablert i samarbeid mellom Havrefjell Turlag, Østre Riisøer Kystlag, Risør kommune, DIS Aust-Agder og Søndeled og Risør Historielag.

Beliggenhet:

Sørfjorden kulturløype dekker området fra Hammerråker båtbyggeri til det tidligere Acanthus bygget på Røed innerst i Sørfjorden i Risør kommune.